Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 45 €.

Kategorije

MIR SRCA

Biti v sozvočju s seboj

MIR SRCA
PONATIS
  • Redna cena:

    14,90 €

  • Popust:

    1,49 € (10%)

  • Cena s kartico zvestobe:

    13,41 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 13,41 € (0%)
  • Šifra artikla:

    600508

  • Avtor:

    Anselm Grün

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
IZV

Opis izdelka

Anselm Grün: MIR SRCA
Biti v sozvočju s seboj

Misli te knjige kažejo, da pot do pravega miru vodi le preko lastne resnice in da je to zelo zahtevna pot, pot, ki na koncu vodi v Boga.
Besede sv. Avguština o nemirnem srcu, ki se umiri le v Bogu, niso le pobožen izrek, ampak odgovarjajo našemu najglobljemu izkustvu. Sami ne moremo umiriti svojega nemirnega srca. Sami ne moremo omiliti svojih strahov, sami ne moremo oslabiti svojih občutkov krivde, svojim lastnim sencam ne moremo pobegniti. Potrebujemo drevo, v čigar senci si lahko odpočijemo, ne da bi se prestrašili svojih senc.
Izkušnja srčnega miru je prikazana kot pot, ko najdemo svoje bistvo, notranjo gotovost in pravo mero, sproščenost in svobodo, kot mir v delovanju in bivanju – v vseh življenjskih konfliktih – in končno kot sposobnost, da najdemo stik s svojim najglobljim hrepenenjem. Knjiga Anselma Grüna opisuje takšne poti tišine in miru v lastnem življenju. Predstavi nam jih kot možnost duhovne rasti in človeškega dozorevanja v vsakdanu. Knjiga, ki v vseh sledeh kaže na pot miru, utemeljeno v Bogu; le v njegovi bližini se lahko konča naš smrtni beg pred samim seboj in le v njem se lahko umiri naše nemirno srce – ne šele v smrti, ampak tu in sedaj, sredi življenja. Zato je pred nami moderni duhovni vodnik h globljemu življenju.

144 strani, 12 x 20 cm, broširano z zavihki