Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 45 €.

Kategorije

ZAKON IN DRUŽINA I.

Knjižni komplet I.

ZAKON IN DRUŽINA I.
UGODNO
  • Cena:

    9,90 €

  • Šifra artikla:

    600480

  • Avtor:

    različni avtorji

Vsebina kompleta:

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KPL

Opis izdelka

CERKEV IN SPOLNOST

Knjiga je slovenski prevod zbornika (21 prispevkov) o katoliški spolni morali in duhovnosti zakonske ljubezni. Zaradi jasnega, stvarnega, prepričljivega in nevsiljivega načina argumentacije je zbornik posrečen zgled iskrenega in poglobljenega dialoga članov Cerkve (strokovnjakov z različnih področij: tako vernikov laikov kot duhovnikov) z miselnostjo modernega človeka o temeljnih moralnih vprašanjih, ki so tako ali drugače povezana s problematiko človekove ljubezni. Nesoglasje glede teh vprašanj namreč usodno poglablja krizo identitete človeka kot osebe in nevarno načenja temelje obstoja človeške družbe v celoti. Pričujoči zbornik bo dobrodošel in koristen pripomoček mladinskim veroučnim skupinam, študentom in udeležencem tečajev za pripravo na zakon, zakoncem, zakonskim skupinam, vsem mladim in manj mladim ljudem in vsem tistim, ki želijo spoznati nepopačeno resnico o krščanskem oznanilu ter si v času krize zakonskega življenja in demografske krize na Slovenskem prizadevajo za dvig 'kulture življenja' in 'kulture zakonske in družinske ljubezni'.
354 strani, 14,5 x 22 cm, trda vezava.


Joseph Ratzinger (Benedikt XVI.)
RESNICA O ZAKONU

Knjiga RESNICA O ZAKONU vsebuje osem papeževih govorov o lepoti zakonske zveze in pomenijo dobrodošlico redni škofovski sinodi o družini. Papeževi govori so namenjeni vsej Cerkvi, še posebej zakoncem in tistim, ki se nameravajo poročiti. V veliko pomoč bodo tudi duhovnikom pri pripravi zaročencev na zakon. Knjigo pa bodo z veseljem prebirali tudi uslužbenci škofijskih cerkvenih sodišč. Govori so namreč prava učna pravna delavnica o ciljih, lastnostih in namenih zakonske zveze.
72 strani, 12 x 20 cm, broširano.


Ksawery Knotz
SEKS, KAKRŠNEGA NE POZNATE

Nekateri se sprašujejo: »Kaj ima Bog opraviti z mojim spolnim življenjem?« Drugi pa si, ko slišijo, da je spolni odnos nekaj svetega, takoj predstavljajo, da v njem ne sme biti veselja, vznemirljivih igric, fantazij in privlačnih poz, ki ugajajo zakoncema. Biti mora tako žalosten kot stara cerkvena pesem. Oče Ksawery Knotz zelo enostavno in brez zadržkov pokaže, da se tako eni kot drugi motijo. »Kaj ima Bog opraviti z mojim spolnim življenjem?« Toda kaj ima Bog opraviti s tvojim zdravjem, denarjem, delom, počitkom, ljubeznijo, smrtjo? Če nima ničesar, to pomeni, da nisi kristjan!
240 strani, 16 x 22 cm, broširano.