Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 45 €.

Kategorije

IZ OBLIČJA V OBLIČJE

IZ OBLIČJA V OBLIČJE
  • Redna cena:

    3,90 €

  • Popust:

    0,39 € (10%)

  • Cena s kartico zvestobe:

    3,51 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 3,51 € (0%)
  • Šifra artikla:

    600047

  • Avtor:

    Marjan Turnšek

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Pričujoča knjiga, je zbirka različnih avtorjevih člankov s področja dogmatike, ekleziologije, eshatologije, biblične in duhovne teologije ter krščanske antropologije.
Eno od središčnih vprašanj, ki pride do izraza že na samem začetku knjige, je vprašanje človekove identitete, ki jo lahko razumemo samo v odnosu do troedinega ljubečega Boga. Človek prejema življenje iz zrenja ljubečega Božjega obličja, prejema življenje iz Kristusa, Boga in človeka, ki misli in čuti, ki se veseli in trpi. Vsi smo povabljeni naj postanemo »velikonočni kristjani in s tem nosimo v sebi velikonočne misli in čustva, ter z njimi bogatimo drug drugega«.
V odnosu med Bogom in človekom ima pomembno vlogo Cerkev, še posebej duhovniška skupnost. Avtor nam predstavi Blaženega škofa Slomška in njegov odnos z Bogom, ki je vsakdanje konkreten, kar pomeni da gre za zdravo duhovnost, ki se ne poslužuje samo zveste molitve, ampak tudi potrebne askeze in razločevanja duhov.
Krščansko pojmovanje duhovnega življenja je včasih »povsem drugačno od tistega, ki ga pogosto srečamo na 'duhovnem tržišču'«. Zato avtor v zadnjem delu jasno pove, da »krščanska mistika ni in ne more biti določen sistem, ampak je živeto življenje v Božji navzočnosti, kjer je človek v osebnem ljubečem stiku udeležen pri Božjem pogledu na njega in na svet okoli njega.«
Knjiga bo v veliko pomoč vsem, ki želijo graditi odnos z Bogom, prodirati v globino krščanskih skrivnosti, duhovnega življenja in spoznavanju novega pastirja v Cerkvi na Slovenskem.

Format: trda vezava, 14 x 21 cm