Log In

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Vmesni seštevek košarice: €0.00

Splošni pogoji

Ognjišče d.o.o., Trg Brolo 11, 6000 Koper

knjigarna.ognjisce.si, spletna prodaja – splošni pogoji poslovanja spletne prodaje

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne Spletna knjigarna Ognjišča  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje in določajo pravice in obveznosti pri nakupih v spletni prodaji med ponudnikom Ognjišče d.o.o. in uporabniki.

 

Opredelitev pojmov

 • ponudnik je Ognjišče d.o.o. založniška dejavnost, Trg Brolo 11, Koper
 • uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini
 • spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

Prijava

Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne Spletna Knjigarna Ognjišča (knjigarna.ognjisce.si), praviceuporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 4. dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 7. način plačila in dostave
 8. časovno veljavnost ponudbe
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

 

Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno "generira - ustvari" in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki ...).S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 3 delovne dni ponudnik o tem obvesti kupca.

 

Dostava in plačila

Naročila bodo uporabniku odpremljena v najkrajšem možnem času (najkasneje v treh delovnih dneh od naročila za blago na zalogi) prek ponudnika poštnih storitev. Dobava naročila je nato odvisna od ponudnika poštnih storitev. Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije.

Stroški odpremljanja in pošiljanja za Slovenijo so (v eur z DDV) preko Pošte Slovenija:
Obračun je vezan na končni znesek nakupa:
nakup do 9,99
eur je strošek odpremljanja in pošiljanja 2,50 eur
nakup od 10,00
eur do 29,99 eur je strošek odpremljanja in pošiljanja 3,80 E
nakup nad 30,00
eur je strošek odpremljanja in pošiljanja gratis.

Za pošiljanje knjig v tujino se upoštevajo veljavne cene Pošte Slovenije ali drugega ponudnika prenosa paketov; o ceni, glede na težo in velikost pošiljk ponudnik o tem obvesti kupca.

Ponudnik spletne prodaje si pridržuje pravico do zavrnitve naročila po lastni presoji.

 

Cene in način plačila

Vse cene artiklov na spletni strani Spletna knjigarna Ognjišča so navedene v evrih (€ ) in že vključujejo 9,5% oz. 22% davek na dodano vrednost. Cene veljajo do preklica.

Naročeno blago se plača na način:

 • PO POVZETJU
  Če se uporabnik odloči za plačilo po povzetju, potem bo skupaj s paketom prejel poštno nakaznico, ki jo bo poravnal poštnemu uslužbencu. Pri plačilu po povzetju Pošta Slovenije zaračuna provizijo oz. stroške nakazila (enako, kot če bi plačali položnico na pošti). Višina dodatnega stroška (provizija) se zaračuna v skladu s cenikom Pošte Slovenije, ki je objavljen na spletni strani www.posta.si. Račun o opravljenem plačilu kupnine bo uporabnik prejel po pošti skupaj z naročenim blagom.
   
 • PO PREDRAČUNU
  če se odločite za plačilo po predračunu (ta se zaenkrat še ne kreira avtomatsko, ampak ga posredujemo z zamikom), boste po vaši potrditvi naročila po elektronski pošti prejeli predračun. Ko bo ta v celoti poravnan boste prejeli naročeno blago. Če bo predračun plačan delno, ostanejo knjige do nadaljnjega v lasti Ognjišča d.o.o.. Če predračuna ne vidite v vaši redni pošti, preverite mapo "Nezaželena pošta".

   
 • PLAČILO V TREH (3) DO PET (5) OBROKIH
  Nakup na obroke velja le za državljane Republike Slovenije. Našim kupcem omogočamo nakupe v 3-5 mesečnih obrokih brez obresti. Če želite plačati v več obrokih, le to zapišite v VAŠ KOMENTAR K NAROČILU.
 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico (skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (43. do 45a člen)), da v petnajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

Možnost vračila ne velja za blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih uporabnika, ali je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

Možnost vračila ne velja za zgoščenke (CD), filme (DVD) in druge artikle, v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža.

 

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

 

+++

 

Člani Knjižnega kluba Ognjišče (KKO)

Člani KKO so osebe, ki posredujejo svoje ime in priimek ter e-poštni naslov in so s trem vpisani v register KKO članov. Poleg tega lahko skladno s svojimi potrebami in željami posredujejo tudi druge podatke. Upravitelj Ognjišče d.o.o. in http://knjigarna.ognjisce.si/ bosta vse prejete podatke varovala skladno s pravili zasebnosti in v nobenem primeru prejetih podatkov ne bosta posredovala tretjim osebam ali pa jih uporabila za druge namene. Vsak uporabnik storitve KKO ima svojo člansko številko (kartico), s katero se predstavi.

 

Kaj je Kartica zvestobe?

Kartica zvestobe je članska kartica članov knjižnega Kluba Ognjišče, s katero so člani kluba upravičeni do nakupa knjig, CD ter DVD plošč izdanih pri založbi Ognjišče in Slomškovi založbi po klubskih cenah ter nekaterih izbranih artiklov. S Kartico zvestobe kupujete pri Ognjišču ceneje.

 

Kako lahko prejmem Kartico zvestobe?

 Kartico zvestobe prejmejo brezplačno vsi člani Kluba Ognjišče. Član lahko postane vsak, ki na Ognjišče vrne izpolnjeno in podpisano pristopnico.

 

Kakšne obveznosti imam, če postanem član Kluba Ognjišče?

 Obveznosti ni. Prejeli boste člansko kartico in občasno vas bomo seznanili s knjižnimi novostmi ter s posebnimi akcijami. Če se ob nakupu izkažete, da ste člani kluba, boste upravičeni do klubskih cen vseh izdaj Ognjišča.

 

Kje lahko kupujem s Kartico zvestobe in kakšne so klubske cene?

S Kartico zvestobe lahko kupujete v prodajalnah Ognjišča v Kopru (Trg Brolo 10), v Ljubljani (Poljanska 4), v Kranju (Koroška c. 19), v Mariboru (Slomškov trg 3) in na Ptuju (Slovenski trg 14): ali naročite po telefonu ali internetu in vam knjige pošljemo po pošti. Klubske cene (kadar to omogoča Zakon o enotni ceni knjige*) so nižje 10 % ali več.

 

Kdaj bom lahko kupoval po klubskih cenah?

 Ugodnosti klubskih cen vam bomo priznali takoj, ko dobimo vrnjeno pristopnico. Ob nakupu prek  telefona ali osebno, pa povejte, da ste že vrnili pristopnico in vam bomo lahko upoštevali, četudi še ne boste prejeli kartice. Vsi spletni nakupi so po klubskih pogojih KKO ne glede na članstvo.

 

Ugodnosti za člane KKO

 Z vpisom v register KKO članov lahko koristite različne članske ugodnosti:

• nakupovanje v prodajalnah pod ugodnejšimi pogoji (pri nakupu knjig in drugih izdaj, kadar to omogoča zakon o enotni ceni knjige*)

• pomoč pri nakupovanju in pri posebnih naročilih preko telefonske številke 05/ 6117-220

• sodelovanje v nagradnih igrah

• prejemanje občasnih obvestil o knjigah Ognjišča in posebnih ponudbah po elektronski pošti

• in druge.

 

* Zakon o enotni ceni knjige

 Dne 26.8.2014 je stopil v veljavo Zakon o enotni ceni knjige, ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji dne 30.01.2014 št. 003-02-1/2014-8. Ta zakon ureja delovanje knjižnega trga in določa časovno omejeno (šest mesecev) enotno ceno knjige.

Založbe in knjigarne (trgovine) za knjige izdane po 26.08.2014 ne smejo prvih šest mesecev po izidu knjige priznati nikakršnih popustov končnim strankam.

Ta določila veljajo tudi za Knjižni klub Ognjišče (KKO).

 

+++

 

Komunikacija, reklamacije in informacije

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah v zvezi s storitvijo na spletni knjigarni knjigarna.ognjisce.si lahko sporočijo pošljete na e-naslov: ognjisce.narocila@ognjisce.si ali telefonsko številko 05/6117220.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Sklenjena pogodba o nakupu bo dostopna v arhivu Ognjišče d.o.o. in varovana v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov, ki ureja tudi dostop do pogodbe.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju Ognjišče d.o.o., Trg Brolo 11, 6000 Koper.

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

 1. jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
 2. pošiljatelj mora biti jasno razviden
 3. različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
 4. željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati
 

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Končna določila

Uporabnik potrjuje ob nakupu, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne prodaje Knjigarne Ognjišče.

Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno sodišče v Kopru.