Log In

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Vmesni seštevek košarice: €0.00

KAJ DUŠI DOBRO DENE

Anselm Grün

Redna cena: 11,90 €

S kartico zvestobe 10,71 €

Zaloga: Na zalogi

Klikni na sliko za povečavo
KAJ DUŠI DOBRO DENE

Anselm Grün
Kaj duši dobro dene

Anselm Grün praznuje naslednje leto 75-letnico. Slomškova založba je ob tem jubileju pripravila darilno knjižico z izborom kratkih, najbolj občutenih besedil, ki govorijo o duši, torej o našem življenju. V prispodobi avtor primerja dušo z metuljem, kajti metulj je ptica duše. In zakaj z metulji? Ker so prav metulji simbol sreče, ker so obljuba s krili. Obljuba, da je vse mogoče: Cveteti. Leteti. Plesati v soncu. Preprosto živeti. To bi bilo nekaj!
Kratke misli Anselma Grüna se napajajo s to temo kot s toplim podzemnim tokom. »Vaša duša sama ve, kaj ji dobro dene«, pravi avtor. Potrebuje izvire, iz katerih lahko črpa: To je lahko veselje nad naravo. A tudi duhovna zaposlitev, spodbuda in navdih od zunaj. Ter stik s samim seboj – ob spoznanjih, kot sta hrepenenje in hvaležnost, ki nas presegajo in nas zasidrajo v večje  spoznanje.
Besedila Anselma Grüna nas vabijo, da začutimo te pozitivne izvire v nas in nato odkrijemo bogastvo svoje lastne duše. Kajti v tem je bistvo: Odkriti širjavo v sebi. Hkrati pa imeti trdne temelje v samem sebi. Lahkoten, pa vendar prizemljen – kot metulj!

128 strani, 11 x 15 cm, broširano z zavihki, čb grafika

Dodatne informacije

Šifra 600466
Črtna koda 9789612651862
Avtor Anselm Grün